Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki boczkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
bułka 1
wołowiny 100 g
żółtko jajek 2
twaróg 70 g
ketchup 30 g
majeranek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki boczkowe

Z boczku wycinamy skórę i rozklepujemy go tłuczkiem. Bułkę moczymy w wodzie i mielimy z mięsem wołowym i białym serem. Dodajemy żółtka i przyprawy, mieszamy. Rozkładamy taki przygotowany farsz na rozbitym boczku. Zawijamy w roladę. Polewamy ketchupem. Następnie zapiekamy około 40-50 minut w piekarniku w 180 stopniach. Można roladę związać nitką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 20.01.2012 15:51
fajne ruloniki
Kopiko1983 19.11.2011 05:09
Jednym słowem - Super!
aginaa 17.11.2011 14:55
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak