Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Radomianka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 25 dag
margaryna 10 dag
jaja 3 szt
mąka 25 dag
kakao 3,5 dag
proszek do pieczenia 1 torebka
cukier waniliowy
mleko 3/4 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta
masło roślinne 25 dag
cukier 1 szklanka
śmietana 1 szklanka
wiórka kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Radomianka

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym na pulchną masę. Dodawać po jednym żółtku i dalej ucierając. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, wsypać do masy jajecznej i dalej ucierać, wlać mleko, a na końcu pianę ubitą z białek. Wszystko wymieszać i wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i upiec ciasto. krem: Masło utrzeć z cukrem, dolewać powoli kwaśne mleko. Na końcu można dać sok z cytryny. Polewa: Wszystkie składniki włożyć do garnka, roztopić na małym ogniu, jak się zagotują, zdjąć z ognia i przestudzić.Upieczone ciasto, ostudzić, przeciąć na pół, posmarować kremem, przyłożyć drugą częścią.Polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 06.02.2013 17:48
ekstra
gottrina 30.09.2012 09:34
pyszne ciasto, uwielbiam radomianki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak