Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z papryki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 kg
mąka 300 g
jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z papryki

Paprykę myjemy, dokładnie wycieramy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Podpiekamy w piekarniku przez około 15 minut. Następnie na ciepło ściągamy z niej skórki, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w mniejsze kawałki. Takie około 5 cm x 5 cm. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy mąką i obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 19.11.2011 05:09
Fajny pomysł - wart wypróbowania!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak