Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 10 dag
jaja 2 szt
mąka 50 dag
cukier 1 szklanka
mleko 1,5 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
miód 4 łyżki
herbatniki 1 paczka
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka

Masło utrzeć dobrze z jajami i cukrem. Do masy dodawać stopniowo na przemian z mlekiem przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec ucierania wlać rozpuszczony letni miód i dokładnie wymieszać. Ciasto upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Składniki polewy rozpuścić w rondelku i gotować aż zgęstnieje. Ciasto pokroić na kawałki, oblać polewą i obsypać pokruszonymi herbatnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak