Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort czekoladowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 30 dag
cukier 35 dag
migdały 18 dag
czekolada gorzaka 1,5 tabliczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
kakao 4 łyżki
spirytus 1 łyżeczka
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy

Masło, żółtka i cukier utrzeć na pulchną masę. Zemleć migdały i dodać do masy oraz rozpuszczoną czekoladę, tartą bułkę i ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto delikatnie wymieszać i upiec dwa krążki ( w dwóch tortownicach jednocześnie). Masło utrzeć z cukrem, dodać kakao, utarte biszkopty i spirytus. Przełożyć krążki masą. Masło roztopić z czekoladą, rozprowadzić mlekiem i zagotować, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Gorąca masą oblać tort. Można udekorować np. pokruszonymi biszkoptami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 26.02.2014 18:33
cudowna dekoracja angielskie przy niej się umywają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak