Sposób przygotowania

Mąkę + masło + żółtka + proszek do pieczenia razem zagnieść; ulepić wałeczek i podzielić na 3 części. Jedną częścią wylepić blachę. Do drugiej dodać kakao i wraz z trzecią (jasną) częścią włożyć do zamrażarki.
Z białek, mąki ziemniaczanej, cukru pudru ubić pianę.
Warstwę ciasta (jasnego), którym wyłożyliśmy blachę, smarujemy dżemem. Na dżem ścieramy (na dużych oczkach) ciemne ciasto. Wykładamy pianę z białek a na wierzch ścieramy (na dużych oczkach) ciasto jasne.
Pieczemy około godziny w 190 stopniach
(na zdjęciu mały \"zgrzyt\" ...piana opadła i wchłonęła się do ciemnej warstwy...ale i tak ciasto pycha:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetnie wygląda!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    apetyczny ten przekładaniec :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszniutkie ciacho!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !