Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z boczku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 2 kg
czosnek 3 ząbki
mleko 1 szklanka
pieprz
sól
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z boczku

Boczek umyć, osączyć i zemleć w maszynce. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę i wymieszać z przyprawą uniwersalną. Do zmielonego boczku, wlać mleko, dodać soli, pieprzu i posypać natką zielonej pietruszki. Wyrobić na jednolitą masę. Do wąskiej blaszki wysmarowanej tłuszczem, włożyć masę z boczku, szczelnie zawinąć w folię aluminiową i piec w gorącym piekarniku około półtorej godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak