Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Na stolnicę wysypać mąkę wymieszaną z solą, dodać jajko, olej i tyle wody, aby powstało gładkie ciasto pierogowe. Farsz: Skręcone przez maszynkę ziemniaki z serem, dodać cebulę pokrojona w kostkę i podsmażoną na margarynie,doprawić do smaku solą i pieprzem oraz na koniec dodać miętę . Ciasto pierogowe rozwałkować, wyciąć przy pomocy szklanki kółeczka na środku położyć porcję farszu i zlepić pierogi, gotować w dużej ilości osolonej wody, podawać polane tłuszczem .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    ciekawy pomysł, żeby dodać miętę - chętnie bym skosztowała :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !