Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z kaszy gryczanej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
słonina 10 dag
cebula 2 szt
jajko 2 szt
majeranek 1 łyżka
rosół 1/4 szklanki
masło 1 łyżka
Gałka muszkatołowa cała Prymat 1 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
wątróbka 10 dag
nerki 10 dag
płuca z prosięcia 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z kaszy gryczanej

Kaszę gryczaną opłukać, przebrać i ugotować na sypko. Podroby i słoninę drobno pokroić i poddusić, a następnie zemleć w maszynce. Cebulę, obrać, pokroić i zeszklić na maśle, dodać do mięsa, wbić jajka, wymieszać masę mięsną. Kaszę połączyć z masą mięsną, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz gałką muszkatołową. Dokładnie wyrobić masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak