Sposób przygotowania

Masło utrzeć do białości i dodawać po jednym żółtku i dalej ucierać na końcu dodać troszkę soli. Gdy masa będzie puszysta, dodać pianę ubitą na sztywno i mąkę wymieszaną z proszkiem. Ciasto wymieszać delikatnie i dokładnie. Formę w kształcie baranka, wysmarować tłuszczem, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 50 minut. Po przestudzeniu wyjąć baranka z formy. Cukier zagotować z łyżka wody na gęsty syrop, utrzeć z sokiem cytrynowym, polać baranka i posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    fajne baranek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !