Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha wielkanocna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
masło 12 dag
żółtko jajek 8 szt
cukier 35 dag
rodzynki 5 dag
orzechy laskowe 5 dag
migdały 5 dag
orzeczy włoskie 5 dag
daktyle 3 dag
figi 3 dag
skórka pomarańcza 2 łyżki
laska waniliowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha wielkanocna

W maszynce zemleć ser dwa razy. W makutrze utrzeć masło, powoli, stopniowo dodawać po 1 żółtku i po łyżce cukru. Nie przerywając ucierania, dodawać porcjami ser na przemian z bakaliami. Gotową paschę zawinąć w ściereczkę, nadając jej kształt stożka i włożyć na noc do lodówki aby się dobrze schłodziła . Podawać w szklanych salaterkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak