Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z dorsza i warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 80 dag
cytryna 1
pomidor 1 kg
sól
cebula 1
ząbek czosnku 2
olej sojowy 4 łyżka
bazylia
masło do posmarowania formy
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z dorsza i warzyw

Filety pokroić i skropić sokiem z cytryny. Plastry pomidora i ryby ułożyć na przemian w posmarowanej masłem formie.Przyprawić. Cebulę posiekać, czosnek zgnieść w prasce, podsmażyć razem, posypać tymiankiem. Rybę obłożyć cebulą i czosnkiem. Zapiekać 30 minut w 200 stopni C. Posypać bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak