Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 15 sztuk
mak 25 dag
miód 2/3 szklanki
pszenica obłuskana dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia

Pszenicę namaczamy a kiedy zmięknie gotujemy w dużej ilości wody.Odcedzamy.Migdały namaczamy,zdejmujemy skórkę,połowę grubo siekamy.Mak opłukujemy,zalewamy wrzątkiem i gotujemy około 15 minut,osączamy,mielimy 3 razy w maszynce o drobnym sitku.Miód podgrzewamy,mieszamy z makiem,pszenicą i posiekanymi migdałami,wstawiamy do lodówki na kilka godzin.Przed podaniem przybieramy całymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 14.11.2013 08:31
dla niej Kocham Święta!!
Margo1 18.06.2013 10:18
Bardzo lubię
Kas2 10.01.2012 20:58
słodkości :)
irenka 26.12.2011 22:04
nie robiłam jeszcze
Wacław 12.12.2011 09:54
smaczne !
jerry1 08.12.2011 14:05
super
Stenka 04.12.2011 15:46
w mojej kutii obowiązkowo muszą byc orzechy
Tika4444 03.12.2011 09:08
przepis wkrótce się przyda;)
Robert10 25.11.2011 20:15
ja też nie
joanna77 17.11.2011 19:38
nie robiłam nigdy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak