Sposób przygotowania

Pszenicę namaczamy a kiedy zmięknie gotujemy w dużej ilości wody.Odcedzamy.Migdały namaczamy,zdejmujemy skórkę,połowę grubo siekamy.Mak opłukujemy,zalewamy wrzątkiem i gotujemy około 15 minut,osączamy,mielimy 3 razy w maszynce o drobnym sitku.Miód podgrzewamy,mieszamy z makiem,pszenicą i posiekanymi migdałami,wstawiamy do lodówki na kilka godzin.Przed podaniem przybieramy całymi migdałami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    nie robiłam nigdy!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ja też nie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis wkrótce się przyda;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    w mojej kutii obowiązkowo muszą byc orzechy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    nie robiłam jeszcze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    słodkości :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    dla niej Kocham Święta!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !