Sposób przygotowania

Obrać marchewkę i pokroić na cieniutkie paseczki średniej długości.
Wymieszać ze sobą sos sojowy, cukier, i wino ryżowe.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju sezamowego, wrzucić marchewkę i smażyć chwilkę na małym ogniu. Wlać przygotowaną mieszankę. Gotować chwilę.
Ugotowaną marchewkę podzielić na kilka porcji, każdą zawinąć paseczkiem wodorostu.
Ułożyć na talerzu po 3 porcje „marchewkowych kokardek”. Posypać sezamem.
Podawać z marynowanym imbirem i sosem sojowym.
Idealne jako zdrowa przekąska lub dodatek do sushi.

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    piękne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    nie jadłem takich :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    ciekawe;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !