Sposób przygotowania

Ciasto francuskie pokroić w podłużne plastry o wymiarach ok 25 cm x 3 cm
Nektarynki pokroić w cienkie plasterki i układać obok siebie wzdłuż każdego kawałka ciasta tak by fragmenty nektarynek wystawały spoza nich. Zostawić z jednej strony ok 1 cm wolnego miejsca na zaklejeniezwiniętych różyczek.
Luźno zwijać w kierunku wolnego fragmentu ciasta formując płatki róż.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez ok 15 min.

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    kojarzę, że już jakiś czas temu ten przepis był, albo przynajmniej zdjęcie (?)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BiteDelite

    Jolu, dziękuję za uwagę, rzeczywiście dodałam już ten przepis, ale gapa ze mnie, zgłosiłam do usunięcia zdublowany wpis. Pozdrawiam :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    PIEKNE
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    piękne zdjęcie :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetnie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !