Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z ananasem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślanka owocowa 2 szkl
mąka 35 dag
jajko 1 szt
ananas 1 puszka
olej do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z ananasem

Kroki postępowania

1
Ananas osączyć z syropu i pokroić w kostkę. Do naczynia wlać owocową maślankę, wbić jajko, dodać sodę oczyszczoną i delikatnie zamieszać. Następnie wsypać przesianą mąkę, pokrojone krążki ananasa i wymieszać.
Krok 1 - Racuszki z ananasem foto
2
Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać porcję ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 2 - Racuszki z ananasem foto
3
Usmażone racuszki osączać z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 3 - Racuszki z ananasem foto
4
Do racuszków nie dodawać cukru bo na owocowej maślance i z ananasami są słodkie.
Krok 4 - Racuszki z ananasem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 13.01.2014 20:59
ja też robię z ananasem, zwłaszcza zimą, poza sezonem na nasze polskie owoce :)
Kuchareczka2 19.07.2013 20:58
pyszne placuszki
olkaaa 11.04.2013 07:41
jeszcze takich nie jadłam
IlonaAlbertos 26.08.2012 23:19
Muszą wspaniale smakować.
Iwusia 22.04.2012 22:32
ciekawy pomysł na smaczny obiad
ewasylwia 17.11.2011 14:20
zjadła bym takie
przejs 16.11.2011 23:01
PYCHA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak