Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron szpinakowy z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
melisa
oregano
seler naciowy 2 łodygi
masło 2 łyżki
parmezan starty 4 łyżki
oliwa 4 łyżki
papryka zielona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron szpinakowy z papryką

Makaron (szpinakowy) gotujemy z dodatkiem kostki rosołowej. Czosnek przeciskamy przez praskę i razem z pokrojoną w kostkę papryką podduszamy na oliwie. Doprawiamy, dodajemy zioła i mieszamy z makaronem. Podajemy posypany makaron parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak