Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz cielęcy z pieczarkami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 1/2 kg
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
smalec 3 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz cielęcy z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Następnie podsmażyć na 1 łyżce smalcu. Rumiane mięso podlać odrobiną wody, oprószyć solą i pieprzem, dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 1 - Gulasz cielęcy z pieczarkami foto
2
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle. Pieczarki pokroić wsypać do cebuli i dusić około 10 minut.
Krok 2 - Gulasz cielęcy z pieczarkami foto
3
Z pozostałego smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z mięsem, dodać pieczarki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.
Krok 3 - Gulasz cielęcy z pieczarkami foto
4
Gulasz cielęcy podawać z ziemniakami lub z pieczywem
Krok 4 - Gulasz cielęcy z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.04.2013 21:14
Wygląda pysznie.
pacpaw 24.11.2012 22:17
wbrew pozorom cielęcina (części gulaszowe) nie jest tak strasznie droga. Warto ją spróbować, a wykonana wg tego przepisu na pewno będzie smaczna
Justa32 03.06.2012 11:23
smaczne mięsko!!!
Iwusia 27.02.2012 23:09
smakowity taki jest
Jarlin 17.11.2011 13:08
U mnie niestety trudno dostać cielęcinę :(
Mati13 17.11.2011 11:55
bardzo smaczny
ziutula
ziutula 17.11.2011 01:35
lubię taki gulasz...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak