Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy z cynamonem i proszkiem do pieczenia- dodajemy zimne masło,śmietanę, żółtka i 1/2 szklanki cukru- wszystko siekamy , a następnie szybko zagniatamy ciasto i schładzamy je.
Jabłka kroimy według uznania i mieszamy z kilkoma łyżkami cukru.
2/3 schłodzonego ciasta wałkujemy i wylepiamy nim wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
Na ciasto nakładamy jabłka- posypujemy cynamonem.
Resztę ciasta ścieramy na tarce lub odrywamy palcami kawałki i układamy na warstwie jabłek.
Ciasto pieczemy około 50-60 minut w temp 180 stopni- aż się zarumieni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Lubię takie kruche ciacha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Pycha! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Przepyszny i przecudny placuszek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    poezja...wygląda rewelacyjnie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wygląda bardzo apetycznie .
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    mniam mniam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    kuszące :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    znakomity! lubię jabłeczniki:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    wygląda cudnie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pychota!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    palce lizać
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    rewelka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    boski
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    pycha
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    uwielbiam jabłeczniki
  • 1
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszny!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !