Sposób przygotowania

# 4 filety np. z mintaja
# 1 jajko
# 1 ziemniak
# 1 łyzeczka maki
# sól
# pieprz
# przyprawa do ryb
# łyżka mąki do oprószenia ryby
# olej do smażenia



Wykonanie:
Rybę jeśli jest zamrożona rozmrozić i pozbawiż nadmiaru wody , posypać przyprawą do ryb , oprószyć mąką i usmażyć na oleju .
ziemniaka średniej wielkości obrać i zetrzeć jak na placki, odlać odstany płyn. Do rozdrabniacza włożyć rybę dodać jajko , utartego ziemniaka , lyżeczkę mąkii zmiksować na gladką masę. Następnie dobrze doprawić solą i pieprzem i smażyć na rumiano kotleciki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    iziona

    Fajna odmiana dla smażonej ryby, wstyd sie przyznać, ale jeszcze nigdy nie robiłam sama kotletów rybnych
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    ja też nie, zawsze kupowałam gotowe, czas to zmienić :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wspaniały obiadek:)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Spróbuję zrobić na jutrzejszy obiad.
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    od samego patrzenia slinka leci
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dobry pomysł na rybę w nieco innej formie, podoba mi się.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie ...
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    tak jeszcze nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne bardzo mi takie kotlety smakują
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Smaczne na obiad.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pysznie wyglądają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    bardzo dobry obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !