Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i kroimy według uznania- lekko słodzimy i prażymy z cynamonem- na koniec dodajemy kisiel.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, a następnie siekamy z chłodnym masłem.
Zółtka ubiajmy z cukrem, olejem, jogurtem i aromatem waniliowym- masę dodajemy do mąki zagniatamy ciasto.
2/3 ciasta wałkujemy i wylepiamy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia- na nie nakłądamy masę jabłkową- wierzch przykrywamy pozostałym ciastem.
Wierzch ciasta możemy posmarować białkiem, które nam pozostało i posypać cukrem waniliowym.
Ciasto pieczemy około 45 minut w temp. 190 stopni.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    Już dawno niczego nie piekłam, wypróbuję Twój przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pyszne, pyszne, pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetna:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    lubię szarlotki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    też robiłam ostatnio babke kisielkową, ale to twoje ciasto dzięki jabłkom na pewno jest pyszniejsze :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam szarlotki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniaamm
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    bardzo apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    piotereq

    lubimy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    swietne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    chętnie wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawy przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !