Sposób przygotowania

Mąkę należy przesiać, dodać do niej szczyptę soli i masło Siekamy to nożem po czym dodajemy cukier puder i żółtko Zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki na pół godziny, aby się schłodziło (można zawinąć w folię spożywczą) Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 5 m, wycinamy ciasteczka za pomocą foremki lub nożem Układamy na wysmarowanej blaszce i pieczemy ok 15 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    lubię kruche ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne ciasteczka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    super ciasteczka))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !