Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski mięsne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda szklanka
margaryna 150 g
mąka 100 g
jaja 3
mięso mielone 150 g
sól do smaku
słonina 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: kluski mięsne

w rondelku zagotowujemy wodę z margaryną. Wsypujemy porcjami mąkę i rozcieramy drewniana łyżką do czasu aż nie będzie grudek a ciasto stanie się szkliste. wtedy zdejmujemy z ognia, przestudzamy i wbijajmy po jednym jajku, cały czas mieszając. dodajemy mielone mięso, wyrabiamy. Łyżką kładziemy na osolonym wrzątku nieduże kluski, gotujemy na małym ogniu do miękkości. Polewamy skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 24.11.2011 20:13
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak