Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledziowa sałatka z zieloną fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet śledziowy 4
zielona fasolka 250 g
ziemniaki 250 gram
cebula 1
ocet winny 4 łyżki
olej 8 łyżek
sól
boczek 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: śledziowa sałatka z zieloną fasolką

Filety moczymy w zimnej wodzie. Fasolkę myjemy, czyścimy, kroimy każdą na pół i gotujemy w osolonej wodzie ok 5minut, pozostawiamy w wodzie do wystygnięcia. Ziemniaku gotujemy w mundurkach, obieramy, kroimy w kosteczkę. . Cebule kroimy w cienkie krążki.Do salaterki wkładamy fasolkę, ziemniaki i cebulę.Mieszamy ze sobą ocet, olej, sól i pieprz i polewamy jarzyny. Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy bez dodatku tłuszczu. Rybę kroimy w paseczki 2cm. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i odkładamy do lodówki. smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 06.02.2012 18:00
ciekawy zestaw składników :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak