Sposób przygotowania

Mak zalewamy wrzątkiem i gotujemy na małym ogniu ok 20 minut, po czym osączamy i przepuszczamy przez maszynkę 2 lub 3 razy Następnie wyrabiamy ciasto z mąki, masła, cukru pudru, cukru waniliowego, żółtek i maku Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 5 mm i wycinamy ciasteczka za pomocą foremek lub nożem NA wysmarowanej blasze kładziemy ciasteczka i pieczemy je ok 15 minut

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego.....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !