Sposób przygotowania

Warzywa9oprócz cebuli) dokładnie umyć pod bieżącą wodą.Pokroić w kostkę,a pora w talarki.Ugotować wywar-do wody dodajemy skrzydełka z kurczaka,kostki rosołowe i warzywa.Pieczarki obieramy ze skórki i dokładnie myjemy.Osuszamy.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim pokrojone pieczarki z cebulą,doprawiamy je do smaku solą i pieprzem.Pod koniec gotowana,gdy warzywa będą miękkie dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą.Wszystko gotujemy jeszcze około 10 minut.Zaprawiamy zupę mąką.Gdy lekko ostygnie dodajemy do niej śmietanę.Zupę podajemy z makaronem.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    taka czysta (bez śmietany) i z...makaronem? :) takiej nie jadłam:)
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bez śmietany, to mniej kalorii :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    smaczniutka musi być
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyśmienita
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ja zawsze podaję ze świderkami
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    apetycznie wyglada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobra zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !