Sposób przygotowania

Serdelki obsmażyć ze wszystkich stron na maśle i przełożyć do garnka. Na pozostały po smażeniu tłuszcz, włożyć krakersy lub bułkę, wlać wino i gotować 10 min. Doprawić majerankiem, pieprzem i solą, włożyć liść laurowy i serdelki. Wymieszać i dusić na małym ogniu 12 min. Podawać z bułką lub ryżem ugotowanym na sypko.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    a ja bardziej niż serdelek wolę biały serek
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    ja też
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Smakowicie. I tu jest sedno- nawet najzwyklejsze serdelki dobrze przyrządzone mągą być ekstra daniem.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    szkoda wina

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !