Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serdelki w czerwonym winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serdelki w naturalnych osłonkach 50 dag
masło 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
wino czerwone 1/2 butelki
krakersy 3 pokruszone

Przepis i sposób przygotowania na: Serdelki w czerwonym winie

Serdelki obsmażyć ze wszystkich stron na maśle i przełożyć do garnka. Na pozostały po smażeniu tłuszcz, włożyć krakersy lub bułkę, wlać wino i gotować 10 min. Doprawić majerankiem, pieprzem i solą, włożyć liść laurowy i serdelki. Wymieszać i dusić na małym ogniu 12 min. Podawać z bułką lub ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 27.01.2011 14:35
szkoda wina
Babciagramolka 24.12.2010 08:37
Smakowicie. I tu jest sedno- nawet najzwyklejsze serdelki dobrze przyrządzone mągą być ekstra daniem.
rakow2
rakow2 14.10.2010 15:11
ja też
Barbara55 10.09.2010 15:58
a ja bardziej niż serdelek wolę biały serek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak