Sposób przygotowania

W misce zasypać drożdże cukrem zwykłym i wanilinowym pomieszczać aż sie rozpuści. Dodać żółtka sól i lekko rozrobić łopatką. Wlać letnie mleko z rozpuszczonym w nim masłem, wymieszać, dodać mąkę. Wyrobić ciasto, zostawić do wyrośniecia. Formować rogaliki i smarować bialkiem. Piec aż się zarumienią w piekarniku rozgrzanym do 180 °C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    mniam mniam, pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    ale mam teraz ochotę na takie rogaliki
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !