Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strudel wiśniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1/2 kg
olej 1 łyżeczka
żółtko jajek 1 sztuka
sól szczypta
tłuszcz
Bułka tarta klasyczna Prymat
wiśnie 1/2 kg
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier 1 szklanka
masło 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Strudel wiśniowy

Mąkę zagniatamy z żółtkiem, solą dodajemy wodą by powstało gładkie ciasto. Ciasto smarujemy olejem i przekładamy na nagrzany rondel, posypujemy mąką. Ciasto rozwałkowujemy. Wiśnie smażymy z oba cukrami 8 minut. Mieszamy z żelatyną, schładzamy. Na ciasto przekładamy nadzienie i ciasto zwijamy jak roladę. Wierzch smarujemy masłem. Pieczemy 1 godzinę w 200 stopniach. Wierzch posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 16.11.2011 22:05
szkoda że nie ma zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak