Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granita arbuzowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz 1/2 kg
skórka z cytryny 1 łyżka
cukier 4 łyżki
wino białe półsłodkie 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Granita arbuzowa

Z arbuza usuwamy pestki, miksujemy. Dodajemy cukier, skórkę cytrynową, wino, mieszamy. rzelewamy przecier do płaskiego naczynia i wstawiamy do zamrażalnika. Co 4-5 godzin mieszamy tworzące się kryształki. Na koniec przecier miksujemy i przekładamy do pucharków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 16.11.2011 22:05
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak