Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.Gruszki umyj, obierz ze skórki, usuń gniazdka nasienne i pokrój w plastry. Owoce ułóż obok siebie w naczyniu żaroodpornym, skrop sokiem z cytryny i posyp mielonym cynamonem. Naczynie przykryj folią aluminiową i piecz przez około 20 minut, aż gruszki będą miękkie. W tym samym czasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (czekoladę przełóż do miski, miskę postaw na garnku z gotująca się wodą i podgrzewaj do czasu , aż czekolada będzie płynna). Ciepłe gruszki przełóż na talerzyk, polej płynną czekolada, posyp orzechami. Podawaj gorące.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !