Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z pieczarkami i żurawina

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4-5 plastrów
sól
pieczarki 30 dag
cebula biała
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek
papryczka chili
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z pieczarkami i żurawina

Cebulę zeszklić na oleju,dodać pokrojone pieczarki.Doprawić przyprawą uniwersalną i chwilę dusić. Marynata:listek laurowy,czosnek rozgnieciony,odrobina mielonej papryczki chilli,sól,pieprz,tymianek,oliwa.Do marynaty wrzucamy lekko rozbite plastry mięsa na ok 1-2h. Po tym czasie napełniamy mięso pieczarkami,zwijamy i podsmażamy. Na kilka min podpiekamy w200stopniach. Polewamy żurawiną,do smaku podajemy ze szczypiorkiem i cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 25.03.2011 06:50
Ciekawy przepis
accee 01.02.2011 22:35
Pyszne
stokrotka 25.11.2010 16:10
muszę je zrobić!!!!!
ewelinapac 24.11.2010 14:03
extra
Katarzyna/kate1980 25.09.2010 12:33
uwielbiam żurawinę do mięs
Emilia22 23.09.2010 17:23
mniam
banditka 02.09.2010 09:25
brzmi ciekawie :)
marenka 01.09.2010 07:21
lubię żurawinę
ben-ka 24.08.2010 21:55
Uwielbiam połączenie mięsa z owocami to danie to coś dla mnie:)
misia53 10.08.2010 21:53
Fajne.
pawel007 07.08.2010 08:30
mniam.....
Patrycja40 04.08.2010 21:15
pyszne
Kate131 27.07.2010 21:47
Pyszności, fajny pomysł na obiad
kakiaa 20.07.2010 21:49
Brzmi pysznie:)
rosik93 30.06.2010 12:29
Świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak