Sposób przygotowania

Ze wszystkich składników wyrabiamy kruche ciasto.
Bierzemy jabłka gruszki i śliwki i obieramy je przekrajamy na połówki i wydrążamy gniazda nasienne bądź pestki i odkładamy (aby nie pomylić połówek późnej)
Nadzienie do owoców:
8łyżek rodzynek, 8łyżek miodu, 4łyżki wódki, 8łyżek posiekanych orzechów włoskich, białko i tłuszcz.
Rodzynki parzymy,odcedzamy i mieszamy z wódką,miodem i posiekanymi orzechami. Takim nadzieniem wypełniamy połówki jabłek,śliwek i gruszek łącząc je później ze swoimi drugimi połówkami:)
Ciasto wałkujemy i tniemy na kwadraty w które zlepiamy później owoce,nakłuwamy delikatnie po czym lekko ubitym białkiem smarujemy skorupkę owoca. Pieczemy ok 20minut na złoty kolor.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !