Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina z manny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 litr
kassa mana 1 szklanka
cukier 3 łyżki
masło 1 łyżka
jaja 2 szt
konfitura 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina z manny

Kaszę mannę ugotować na mleku. Przestudzić, dodać cukier, wbić jajka, masło i szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszać. Gęstą kaszę przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiec. Gdy kasza z wierzchu się zrumieni, wyjąć. Podawać z konfiturami lub polać syropem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 19.02.2012 08:08
super
Justyna Jussstiii 16.11.2011 15:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak