Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zefirek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
białko 4 szt
rodzynki 10 dag
cukier puder 40 dag
śmietanka kremowa 2 szkl
cynamon 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zefirek

Jabłka umyć upiec w gorącym piekarniku przetrzeć połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek z częścią cukru oraz ubitą śmietanką dodając pod koniec ubijania pozostały cukier i starty cynamon [przełożyć do maszynki do kręcenia lodów wymieszać z opłukanymi rodzynkami wstawić do zamrażalnika włączyć na 10 minut pozostawić w zamrażarce na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 23.11.2011 11:20
super:)
Justyna Jussstiii 16.11.2011 15:56
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak