Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rabarbarowo-truskawkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 20 dag
truskawki 30 dag
śmietana 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
cukier 3 łyżki
Goździki całe Prymat
sól 1 szczypta
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rabarbarowo-truskawkowa

Pokroić drobno rabarbar. Następnie obgotować go we wrzątku. Dodać do niego przyprawy. Gdy będzie miękki dokładamy do niego truskawki i gotujemy jeszcze około 5 minut. Podprawiamy zawiesiną zrobioną z mąki ziemniaczanej i gotujemy. Gdy się ugotuje składamy z ognia po czym zaciągamy go żółtkiem połączonym ze śmietaną. Wszystko przelewamy do nowego garnka i można podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak