Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostki ryżowe do zupy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1/2 szklanki
jajko 2 szt
masło roślinne 2 łyżki
sól
ser żółty 5 dag
byłka tarta

Przepis i sposób przygotowania na: Kostki ryżowe do zupy

Ryż ugotować na sypko, ostudzić i przełożyć do miski, dodać jajka, masło i połowę sera, sól do smaku. Wymieszać masę dokładnie i wyłożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem, obsypanej bułką tartą. Wierzch ryżu wyrównać łyżką i posypać resztą sera. Polać stopionym masłem. Piec w piekarniku 15-20 minut. Po ostudzeniu pokroić nożem dużą kostkę. Podawać do rosołu i zup jarzynowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak