Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 4
sól
pieprz
skórka z pomarańczy lub limonki 3 łyżki
sos worcester 1 łyżka
beherovka 5 łyżek
olej
marchewka 50 dag
cukier
laska wanilii
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sok mandarynkowy 1\\2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki

Mięso najpierw przemyć potem posolić , natrzeć pieprzem najlepiej ziołowym , posypać cukrem do smaku i skórką cytrynową a polać beherovką i to musimy odstawić na 2 godziny. Marchewkę dusimy w małej ilości wody troszkę posolić dodać też cukier , następnie dodaj masło i rdzeń wanilii i to musimy zmiksować na puree , mięso smażymy na oleju a potem włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st na 15 minut , do tłuszczu po smażeniu wlej marynatę i sos worcester , mąkę rozprowadz w soku , wlej do składników na patelni , mieszając , zagotuj . Mięso pokrój w plastry i polej sosem . Podaj z puree.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 31.01.2013 00:50
uwielbiam je bardzo
Marta1986 13.06.2012 13:00
mniam
Kasiax18 24.04.2012 18:13
extra
barbara11561 12.12.2011 10:01
pyszne
SylwiaMagdaSabin 20.11.2011 12:28
pychotka
Justyna Jussstiii 16.11.2011 15:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak