Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Postna kapustka według Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
olej
cebula biała 2 sztuki
sól
grzyby suszone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Postna kapustka według Agi

Grzyby opłukujemy,namaczamy na cała noc.Rano gotujemy w tej samej wodzie.Przecedzamy,wywar zachowujemy grzyby ,kroimy na mniejsze kawałki.Kapustę siekamy,zalewamy wywarem z grzybów,dodajemy łyzkę oleju,gotujemy do miękkości.Mieszamy z grzybami.Cebulę drobniutko kroimy i przesmażamy na oleju,łączymy z kapustą,przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 12.06.2012 09:58
Smaczna
Krystyna32 08.01.2012 09:43
pycha
Kuchareczekjeden 16.11.2011 19:31
świetna
Dorota59 16.11.2011 16:31
mniam
agnieszka214 16.11.2011 16:14
pyszości
agnieszka214 16.11.2011 16:14
pyszości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak