Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 1 szklanka
cebula 1 szt
czosnek 1-2 ząbek
pomidor 5 szt
oliwa 1/4 szklanki
woda 1/4 litr
koperek 1 pęczek
oregano 1 łyżka
imbir
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa cała Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicy

Cebulę obrać, pokroić i przesmażyć na oliwie. Owoce soczewicy wcześniej namoczyć i razem z pokrojonym czosnkiem przesmażyć, ciągle mieszając. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w cząstki i przez chwilę podsmażyć. Wszystkie składniki zalac wodą, dodać przyprawy. Zupę nalezy krótko gotować aby owoce soczewicy nie były zbyt miękkie. Na końcu gotowania wrzucić koperek drobno posiekany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak