Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diablotki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 15 dag
mąka 25 dag
żółtko jajek 1 szt
śmietana kwaśna 1 łyżka
sól
Papryka ostra mielona Prymat 1 szt
ser żółty 10 dag
papryka mielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Diablotki

Mąkę z tłuszczem posiekać nożem, dodać żółtko, śmietanę i zagnieść szybko ciasto.Włożyć do lodówki aby stężało. Na stolnicy rozwałkować ciasto, formować niewielkie paluszki. Ser zetrzeć na tarce i wymieszać z masłem i papryką. Paluszki posmarować masą serową, oprószyć mąką i ułożyć na blaszce. Piec w piekarniku przez 10-15 minut. Paluszki podawać do zup czystych lub zup - kremów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak