Sposób przygotowania

Śliwki wypłukać, każdą nakłuć wykałaczką w kilku miejscach. Ułożyć w słoikach. Do wody wsypać cukier, przyprawy i wlać ocet-ugotować syrop, szumując w trakcie gotowania. Zalać śliwki (gorącym). Pasteryzować 20 minut.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    stare, dobre marynaty...lubię śliwki w occie!
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ja też bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Robię podobne, pyszne są :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Coś nowego dla mnie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pysznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAJA3

    ciekawe, muszę spróbować zrobić te śliwki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    smaczne są.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !