Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki maltańskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 20 dag
sól
żółty ser 3 łyżki
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki maltańskie

Z mąki , wody i soli zagnieść twarde ciasto. Na stolnicy ciasto rozwałkować, posmarować masłem, ciasto zwinąć i znów rozwałkować, Czynność tą powtarzać tak długo, aż zużyje się masło. Ciasto, włożyć do lodówki na 2-3 godziny po tym czasie rozwałkować na stolnicy i wycinać małe kwadraciki. Na każdy kwadrat położyć kawałek ryby, zwinąć i obtoczyć w serze. Paszteciki kłaść na blaszkę wysmarowaną tłuszczem, wstawić do piekarnika i piec na złoty kolor. Podawać do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak