Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z mięsa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczeń cielęca 15 dag
śmietana gęsta 1 łyżka
masło 1 łyżka
byłka tarta 2 łyżki
cebula 1 szt
tymianek 1 szczypta
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z mięsa

Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle, mięso, umyć, osączyć i razem z cebulą zemleć w maszynce do mięsa. Do masy mięsnej dodać śmietanę, sól, pieprz, bułkę tartą i tymianek. Wyrobić masę i formować małe kulki i wrzucać na osolony wrzątek albo do rosołu. Gotować 10 minut. Wyjąć łyżka cedzakową na talerz i zalać czystą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 17.11.2011 09:57
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak