Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks z bakaliami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
jaja 5 szt
cukier puder 25 dag
margaryna 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie 25 dag
spirytus 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Keks z bakaliami

W makutrze utrzeć margarynę. Dodawać stopniowo jajka. Wsypywać powoli cukier puder i nadal ucierać. Do tak przygotowanej masy dać spirytus. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do utartej masy. Nadal ucierać, aż powstanie jednolita konsystencja. Białka ubić na sztywną pianę. Wymieszać z masą. Dodać bakalie. Wszytko dokładnie wymieszać. Piec około 50 minut w temp. 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 19.11.2011 13:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak