Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz /ja używam masła - 2 łyżki/ wrzucamy obraną drobno posiekaną cebulę i podsmażamy kilka minut. Następnie dodajemy oczyszczone pokrojone w plasterki pieczarki, oprószamy solą i podsmażamy do miękkości. Dodajemy wyszorowaną, pokrojoną w kostkę cukinię i obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Mieszamy i dusimy według uznania - ja wolę lekko twardą cukinię więc duszę 2-3 min. Na talerzach rozkładamy porcje makaronu a na nim porcje warzyw. Do warzyw możemy także dodać dwie łyżki keczupu - będą miały pikantniejszy smak.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !