Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z żeberek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
pieczarki 15 dag
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
masło
sól
pieprz
kapusta kiszona 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z żeberek

Żeberka ugotować, oddzielić kości. Ugotowane mięso pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, ugotować. Pokroić je na plastry. Pieczarki umyć, pokroić na plastry i podsmażyć. Cebulę pokroić i chwilę smażyć na ogniu, aż się zarumieni. Kapustę ugotować. Naczynie posmarować tłuszczem. Wszytko kłaść warstwami: ziemniaki, kapustę,mięso, pokrojone pieczarki. To wszystko oprószyć solą, doprawić pieprzem. Na koniec dać resztę ziemniaków. Pokryć wszytko plasterkami masła. Piec w piekarniku przez 50 minut. Można podawać z sokiem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak