Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebowa zapiekanka z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb graham 50 dag
masło 3 łyżki
mleko 500 ml
jajko 3
cynamon Prymat
cukier waniliowy 1
sok z cytryny 1

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebowa zapiekanka z rodzynkami

Kromki chleba posmarowac masłem i połowę z nich ułożyc na dnie wysmarowanej tłuszczem formy.Rodzynki wymyc ,osączyc i posypac warstwę chleba.Na rodzynki położyc pozostałe kromki chleba.Mleko ,jajka ,cynamon ,sok z cytryny i cukier waniliowy wymieszac i zalac ułożony chleb.Powierzchnie posypac wiórkami masła .Wstawic do nagrzanego piekarnika i zapiec 20 minut w temperaturze 180*C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 25.08.2013 21:59
na słodko zaskakujące
Ewelina47 30.05.2012 20:14
coś dla mnie
anemon 18.11.2011 07:37
Ciekawa zapiekanka.
kriso 23.05.2011 12:53
pyszności
Marzena34 30.03.2011 13:08
fajna
barbara11561 26.03.2011 11:26
Jak zapiekane to musi być dobre
ben-ka 01.08.2010 11:57
Takiego dania to jeszcze nie jadłam:) warto spróbować zawsze to cos innego + oczywiście !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak