Sposób przygotowania

Zmieszać mielone mięso z jajkiem ,50 g cebuli,bułką tartą,4 łyżkami wody i przyprawami.Z tej masy formować okrągłe pulpeciki.Doprowadzić wywar do wrzenia,włożyć do niego pulpeciki i zagotować.
Zagotować 2 l osolonej wody,wsypać makaron i gotować przez około 12 min.Wyłożyć na sito,przepłukać zimna wodą i odcedzić.
Obrany czosnek drobno posiekać.Na rozgrzanym maśle w niskiej temperaturze zeszklić czosnek i 50 g cebuli.Dodać mąkę wywar z pulpecików,przecier pomidorowy i gotować 5 minut.
Paprykę pokroić w paski.Dodać do sosu i zagotować.Dodać makaron i pulpeciki.Doprawić do smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !